вторник, 04 август 2020, 14:30 ч.

Шок

Подслушвателят на Бойко Борисов отива в затвора за 8 години

BNews.bg

Подслушвателят на Бойко Борисов отива в затвора за 8 години

Строго наказание за използване на нерегламентирано специално разузнавателно средство (СРС) предвижда Наказателният кодекс, във връзка с образуваното вчера досъдебно производство за изтеклите записи на разговори между премиера Бойко Борисов и вицето му Томислав Дончев, сочи справка на Lupa.bg. 

Държавното обвинение разгласи, че е назначило проверка и е възбудило следствие по член 339а от НК заради записите, от които стана ясно, че някой системно подслушва премиера Борисов. Неслучайно на разпит беше привикан и бившият шеф на НСО ген. Красимир Станчев, от което може да се предположи, че прокуратурата допуска именно гард от секретното звено да стои в дъното на незаконното прилагане на срс. 

И ако се окаже, че някой вън от него е сложил "на слушалка" Борисов и Дончев, наказанието според нормативната уредба е между 1 и 6 години затвор. Но ако подслушвателното устройство е закачено от длъжностно лице, законът предвижда зандан до цели 8 години. 

След като преди 2 месеца Бойко Борисов обяви, че лично президентът Румен Радев го "преследва" и снима с помощта на дрон, пускан с помощта на гардове от НСО, в службата е настанало грозно разделение между привържениците на държавните мъже, разкриват запознати. А по наша информация е настъпила и рокада в смените така, че офицери и сержанти на страната на Радев да не пазят Борисов, и обратно. Въпреки че министър-председателят демонстрира завидно самочувствие да управлява лично служебния джип без да разчита на шофьор от НСО за републиканските си обиколки, законът го задължава да бъде охраняван, независимо, че звеното е на пряко подчинение на държавния глава.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ;-) - 12:18, 05 авг.

    "Подслушвателя" никога няма да го намерят, камо ли да го тикнат в панделата. Нали всички видяхме онази Мата Хари, която снимаше облечена в черна рокля спалнята на Падишаха с пачките евро. Нима Падишаха не знае коя е? Съмнявам се. Дали тя е в България още? Изключено. Вероятно Черепа е плащал на мадами да влизат под кожата (и в покоите) на Падишаха, за да събират компрометиращ материал от неговото битие. Ето един специален музикален поздрав за всички по този повод: h t t p s : / / w w w. youtube. com/ watch? v=iluMK _f4oks

  • Гуньо - 11:15, 05 авг.

    НСО? Да си види курв..те на повикване и да проследи действията на курв..те към Цвъцко и от Цвъцко към четинестия глиган мамин.

Напиши коментар

Коментари