сряда, 05 август 2020, 13:30 ч.

Премиерска изповед

Борисов се зарече винаги да управлява с Каракачанов и Симеонов! Можел и да не е премиер.

BNews.bg

Борисов се зарече винаги да управлява с Каракачанов и Симеонов! Можел и да не е премиер.

Премиерът обрисува и апокалиптичен сценарий за това какво би се случило, ако има служебен кабинет.

Дълго бих могъл да ви говоря. Исках да събера елита на партията и да кажа, че съм готов да си тръгна по всяко време. Не искам да има напрежение. Не съм Радев да се радвам, когато хората се бият по улиците. Не желая държавата да бъде разединена. Ще продължа разговорите със своите коалиционни партньори и ще предложа вариант. Включително аз да си тръгна и да продължи правителството.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред редиците на ГЕРБ.

"От кое се срамуваме? Какво не сме направили? В ситуация сме, че или трябва да накараме органите на реда да роботят маса време, или да внимаваме да не ни обвинят за провокатори", обясни още Борисов.

Цялото му изявление бе съпроводено от бурни аплодисменти и викове "Бойко! Бойко!".

В момента, в който Борисов заяви, че е възможно кабинетът да изкара пълния си мандат, но без него, множеството възкликна "Не!".

"Поел съм ангаминет, иначе още днес щях да кажа датата, в която ще си подам оставката. Подписал съм споразумение, под което пише, че правителството трябва да изкара мандата си. Трябва да осигурим стабилността. Идват монго тежки месеци, дори години", заяви още премиерът.

На финал той попита множеството - ясен ли съм?

"Никога не съм ви подвел. Никога. Затова ГЕРБ винаги печели. Ние сме партия, създадена от народа. Всичко направено досега, сме го направили заради тях. Един ден повече не трябва да стоим, ако хората не ни искат. Ще проведем много разговори", допълни Борисов и пусна хората да отидат на работа.

Именно това бил и мотивът събитието да се поведе в 12 ч. днес - в обедната почивка на хората, които обикновено работят. Вероятно това изказване върви по линията на опорката, че протестиращите са лентяи. Тази теза е подета и от медии, близки до управляващите.

"Много пъти сме говорили за нашите успехи", посочи Борисов и за пореден път се похвали за свършената работа от страна на управляващите.

"Питам тези, които ни говорят за младите хора - има ли значения да нямаш задължение? Нали тези млади хора трябва да ги платят с времето тези пари?", заяви Борисов по повод ниския външнен дълг на България.

"Хората знаят, че съм добър човек. Затова съм най-проверявания политик в България - маса данъчни ревизии", посочи Борисов.

"Усещам напрежение в обществото заради искането за справедливост. Най-лесно е да ни атакуват, че имаме отношения по избора на главен прокурор. Единственото, което не направихме, е, че не издигнахме кандидат на правителството", категоричен беше още премиерът.

Премиерът обрисува и апокалиптичен сценарий за това какво би се случило, ако има служебен кабинет.

"Наслагва се темата, че ни е страх от слежубно правителство. Точно обратното. Да, ние не вярваме на Радев, но какъв ни е проблемът? Никакъв. Само че без Народно събрание не могат да се свършат следните неща:

-да се избере извънредно положение, ако пандемията нарасне наесен

- не могат да се вземат заеми, ако икономиката блокира

-не могат да се променят законите, с които да се предлагат мерки

- ако се открие лечение или ваксина НС е онова, което може да даде правомощия на здравния министър който да участва в преговори в ЕС

- без НС няма да има държавен бюджет за 2021 г. - тоест без актуализация на заплати, помощи, пенсии

- без НС няма да се приемат промени в образователните закони и няма да може да се регламентира дистанционното обучение

"Не желая държавата да бъде разединена. Не желая да бъда разединител. Виждате - имаме коалиционни партньори и споразумение. Писали сме, че трябва да изкараме мандата", заяви Борисов.

След тези думи камерата показа как Валери Симеонов аплодира.

"Нарушихме комфорта и милиардите, които влизаха в джобовете на толкова много контрабандисти, олигарси", посочи още Борисов и категорично заяви - единствените приемливи коалиционни партньори са "Обединени патриоти".

"Не знам дали някой си дава сметка, че връщат на власт точно онези хора, с които се борят. Аз си давам. Няма да допуснем тези коалиции", категоричен бе премиерът.

Той призова още водачите на протеста да дойдат и да кажат как виждат обстановката те.

"Имаме всякакви варианти", посочи Борисов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Zelda - 22:41, 05 авг.

  Борисов не трябва да подава оставка и въпреки всичко да отиде на редовни избори. Протестите озверяват именно защото са малобройни и безидейни - преобладават озлобени впиянчени и дрогирани или видимо откачени хора на снимките - това ли е бъдещето на страната и хората, с които ще управлява Радев? или щом вземе властта, ще се отърве и от тях, което е по-вероятното, но те не си дават сметка - умът им не стига дотам! Имало ударен астрофизик - че той да не би да има планетарен имунитет, сам се е наврял като провокатор на конференцията и си го е заслужил. А останалите терористи трябва да ги разгони полицията като във всички други страни, в които се кълнат умните и образованите, но само дотам, докъдето им изнася! Ако Борисов се предаде, ще загуби доста от симпатизантите си, които изобщо няма да гласуват, но не вярвам да стане!

 • ФФ - 20:53, 05 авг.

  Някъде четох, че тази, която е заснела боко може да е жената на единият от Бобокови, тя имала туй-онуй с ББ и бобоков знаел за това.

 • ;-) - 17:46, 05 авг.

  "Подслушвателя" никога няма да го намерят, камо ли да го тикнат в панделата. Нали всички видяхме онази Мата Хари, която снимаше облечена в черна рокля спалнята на Падишаха с пачките евро. Нима Падишаха не знае коя е? Съмнявам се. Дали тя е в България още? Изключено. Вероятно Черепа е плащал на мадами да влизат под кожата (и в покоите) на Падишаха, за да събират компрометиращ материал от неговото битие. Ето един специален музикален поздрав за всички по този повод: h t t p s : / / w w w. youtube. com/ watch? v=iluMK _f4oks

 • B news - 15:24, 05 авг.

  Подписал съм споразумение, под което пише, че правителството трябва да изкара мандата си. Трябва да осигурим стабилността. Идват Монго тежки месеци, дори години", заяви още премиерът. На финал той попита множеството - ясен ли съм? И множеството маймуни отвърна: Монго, монго, бате Бонго!

 • Мадам Зелда - 15:22, 05 авг.

  Така, както аз виждам нещата, Боко ще е парламентарна, а Праси и другият извънпарламентарна опозиция скоро. Така че тримцата може най-много да се напиват заедно, когато съвместната им агония в политиката скоро приключи.

 • B news - 15:20, 05 авг.

  В момента, в който Борисов заяви, че е възможно кабинетът да изкара пълния си мандат, но без него, множеството възкликна "Не!". "Поел съм ангаминет, иначе още днес щях да кажа датата, в която ще си подам оставката." Сами разбирате драги читатели на В нюз, че с такова поето нещо като ангаминет, не може първия веднага да си подаде оставката.

 • ФРАМАР - 15:13, 05 авг.

  "Никога не съм ви подвел. Никога. Каквито и обещания да съм видал, винаги съм ги изпълнявалЗатова ГЕРБ винаги печели-та ако има некое незпълнено от мен обещание, да ви го изпълня, верни мои слуги.И той продължи:"Да, ние не вярваме на Радев, но какъв ни е проблемът? Никакъв. Само че без Народно събрание не могат да се свършат никакви неща, те затуй ние излезнааме в законна отпуска!" И се чу вик: Да живей,Бой-ко-Бой-ко-ко-стана бре....

 • 1 - 15:04, 05 авг.

  др.борисов,само не знам,как ще изпълниш ,това твое обещание, балевски, и агент-иван-паспортчиков,вече парламента,ще го гледат,през крив макарон,затова голям залък лапни,но голяма дума не казвай,казва една народна поговорка.

Напиши коментар

Коментари