сряда, 05 август 2020, 18:00 ч.

Новите случаи за последната седмица са 54

Абърдийн отново е под карантина след ръст на заразените с COVID-19

BNews.bg

Абърдийн отново е под карантина след ръст на заразените с COVID-19

Пътуването по работа и обучение е разрешено.

Шотландското правителство отново въведе ограничения в Абърдийн след увеличение в боря на заразените с COVID-19. Ограничения в пътуването, събиранията между домакинства и намаленото работно време на заведенията и развлеченията на закрито и открито са мерките, които се завръщат.

Пътуването по работа и обучение е разрешено.

Наложените мерки ще бъдат преразгледани след седмица, като е възможно периодът да бъде удължен.  

Причината за предприемане на по-строги мерки е ръстът в потвърдените случаи на коронавирус през последните дни. Положителните тестове за последната седмица са 54.

„Това показва какво може да се случи, ако свалим гарда си и трябва да служи като предупреждение за всички нас“, каза шотландският първи министър Никола Стърджън. „Рискът от още по-значим ръст е много реален, и затова ние трябва да вземем категоричните действия, както тези които обявихме днес“, допълни тя.

Не е толкова страшно, колкото първия път

Абърдийн е третият по големина град в Шотландия. Той е с население от около 220 хиляди души. Един от жителите му е 21-годишният Денис Куолк. Той е студент по зоология в Университета в Абърдийн, където учат и много наши сънародници.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари