четвъртък, 06 август 2020, 12:00 ч.

СЕМ:

Физическата и вербалната агресия срещу журналисти е недопустима

BNews.bg

Физическата и вербалната агресия срещу журналисти е недопустима

Съветът изразява сериозно безпокойство от зачестилите посегателства срещу журналисти.

Съветът за електронни медии излезе с позиция, в която изразява сериозно безпокойство от зачестилите посегателства срещу журналисти.

"Всяка физическа и вербална агресия срещу журналисти е недопустима в едно демократично общество. Особено в държава членка на ЕС, в която зачитането на човешкото достойнство и права, толерантността и разбирателството са основни ценности", се казва още в позицията.

"Всяко посегателство срещу  журналисти или възпрепятстването на тяхната работа е директно посегателство срещу свободата на словото и постиженията на демокрацията. СЕМ призовава гражданите да зачитат професионалните права на журналистите, както и тяхната свобода и  лично достойнство. Вярваме, че компетентните органи ще си свършат бързо и професионално работата за разкриване на извършителите. СЕМ отново се обръща с призив към политици и общественици да бъдат отговорни в публичното говорене и поведение по отношение на журналистите и медиите", се казва в позицията.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • qq - 19:53, 06 авг.

    бе то западната икономика фалира преди 1-2 години - човека пак не е разбрал - мисли си че манджата ще е безкрайна.. и трябва да лае..

  • sms - 12:37, 06 авг.

    А, бе, къде изчезна учительницата по русский, кметицата, която неперерывно изблизва и олигавя от любов съветските капища в София, а паметниците на българските национални герои, гробовете на Стамболов, Никола Петков и т.н. са потънали в разруха, тревясали и осквернени от лумпени, слуги на чужди държави-окупатори! Къде е тая марионетка -родоотстъпница? Сигурно я е страх да не я “разфандъчат” софиянци и затова предвидливо са я скрили в някоя московская мышая дупка!

Напиши коментар

Коментари