сряда, 12 август 2020, 10:30 ч.

Застрашени са

Медици от Спешното отделение в Бургас искат постоянна полицейска охрана

BNews.bg

Медици от Спешното отделение в Бургас искат постоянна полицейска охрана

Причината - поредица от случаи на агресия, обиди и ритници от страна на пациенти и техни близки

Медици от бургаската болница искат постоянен полицейски пост пред Спешното отделение през нощта. Причината - поредица от случаи на агресия, обиди и ритници от страна на пациенти и техни близки.

Последният пример е отпреди дни. Чуждестранен турист, постъпил в Спешното с рана на главата, налетял на бой на медицинския екип, докато те правили опит да промият раната му. Той съборил с ритник една от санитарките, в резултат на което тя получила сериозни травми.

„Агресията спрямо работещите в Спешно отделение и не само е постоянна”, заяви зам.- директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светлозар Георгиев.

„Това е така особено нощем, в летния сезон, когато много хора си позволяват злоупотреби с алкохол и други вещества. Всички, които идват тук, смятат, че са най-спешните, а всъщност колега, който е подготвен за това, трябва да решава кой да се обслужи веднага и кой може да почака”, допълни той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари