сряда, 12 август 2020, 13:30 ч.

Няма хоспитализирани

11 нови случая на коронавирус в Старозагорско

BNews.bg

11 нови случая на коронавирус в Старозагорско

Под карантина към 0:00 часа на 12 август са 343 лица на територията на областта

На 12 август от общо 116 изследвани проби по метода PCR, на територията на област Стара Загора към 00:00 часа, са установени 11 положителни за новия коронавирус лица, от които 8 са със симптоми, съобщиха от РЗИ.

Няма хоспитализирани. Отчита се епидемиологична връзка единствено между две лица, които са имали контакт в домашни условия. Не са установени положителни проби на хора до 18-годишна възраст.

Към 15:00 часа на 11 август са хоспитализирани 16 пациенти от област Стара Загора с доказана инфекция COVID-19 в Клиника по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” АД - Стара Загора. В интензивно отделение е хоспитализиран един пациент.

РЗИ акцентира вниманието си върху социалните домове в областта. През изтеклата седмица и в началото на тази седмица са изследвани с бързи тестове настанените в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора.

При установен един положителен резултат е направен контролен PCR тест, който е с отрицателен резултат. През изминалата седмица при изследване на дете, контактно на лице с положителен резултат в семейството, по метода PCR се установява, че и то е с положителен резултат за новия коронавирус. Детето посещава ведомствено детско заведение към Министерството на отбраната.

Съобразно компетенциите на РЗИ са издадени предписания за поставяне под карантина на 23 контактни лица в детското заведение. Експертният съвет по епидемиология към РЗИ споделя становището на Националния оперативен щаб и счита, че област Стара Загора е в дифузна фаза на разпространение на коронавирусната инфекция.

Под карантина към 0:00 часа на 12 август са 343 лица на територията на областта. Общият им брой от началото на епидемията е 9150. Общият брой на положителните случаи за област Стара Загора е 318.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари