понеделник, 17 август 2020, 10:30 ч.

Петър Ганев:

Делян Пеевски погаси вноска на Левски към НАП

BNews.bg

Делян Пеевски погаси вноска на Левски към НАП

Дарението от 500 000 лева, което депутатът Делян Пеевски направи към "Левски", е отишло за погасяване на дълг към НАП. Това разкри пред bTV членът на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев.
 
Той добави, близък човек до клуба е отпуснал краткосрочния заем, с който бе платена по една заплата на футболистите. До момента се знаеше, че фирма е отпуснала заем от 199 999 лв. Пари, които бяха върнати предсрочно в края на миналата седмица. Състоянието на "Левски" е по-добро, отколкото преди месец.
 
Приходите ни са от собствена дейност - продажбата на карта (над 3200 до момента), продажба на артикули", коментира Ганев и добави, че продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно.
 
Той разкри, че най-належащо е изплащането на заплатите на футболистите: "Най-належащата дупка е около 4 млн. лв. за заплати. Някои от заемите се изчистиха, а някои бяха отложени за 2023-а".
 
В началото на август фирма, която не пожела да бъде споменавана, отпусна краткосрочен заем на "Левски". Сега обаче Ганев уточни, че става въпрос за човек с еднолична собственост, с когото той лично е водил много пъти разговори.
 
"Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, фирма с едноличен собственик, успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името. Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян (председател на НКП) също е водил много разговори с него. Парите от депутата Делян Пеевски (дарение от 500 000 лв.) отидоха за данъците, за вноската за НАП", каза Ганев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Кон - 22:29, 22 авг.

    Ку&вите на Пеевски са сини

  • минаващ ==> 1 - 12:58, 17 авг.

    "Чекмеджето си"?! Колко трудов стаж има този строен момък, че има дори за даване шестцифрени суми? Цацаров да престане да дреме, а да се заеме със случая.

  • 1 - 10:54, 17 авг.

    Може,всякакъв ,да го наричате Пеевски,но поне дели чекмеджето си,а другия,сам иска да го лапа,на никого нищо не дава.

Напиши коментар

Коментари