понеделник, 17 август 2020, 14:00 ч.

Британският таблоид The Sun:

Новият коронавирус ни е разболявал още от 2012 година насам?

BNews.bg

Новият коронавирус ни е разболявал още от 2012 година насам?

Новият коронавирус може да се е адаптирал към човешкия организъм още през 2012 година, пише британският таблоид The Sun, позовавайки се на информация от специалисти, предаде БГНЕС.Вирусологът Джонатан Латема и биологът Елисън Уилсън са открили записки на лекар, който е лекувал миньори от китайската провинция Юннан, които в продължение на две седмици за почиствали шахтата от фекалиите на прилепите.[Отчетлив спад на случаите на коронавирус в България на седмична база.

Болните са проявили симптоми, характерни за COVID-19: пневмония, суха кашлица, болки в крайниците и висока температура. Наложило се пациентите да бъдат поставени на апарат за вентилация на белите дробове, а трима от шестимата работници починали.Образци от пробите на миньорите били изпратени в лаборатория в Ухан, където е установено, че те са се заразили с коронавирус, подобен на атипична пневмония. Това дава основание да се смята, че COVID-19 вече се е адаптирал към човешкия организъм.

През последните месеци се появиха различни версии за появата на новия коронавирус, а Световната здравна организация отбеляза, че инфекцията не е изследвана достатъчно, за да може да се направят категорични изводи.През месец май тази година специалните служби на САЩ, Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия обвиниха Китай, че умишлено е скрил и унищожил доказателства за избухването на епидемията от коронавирус в Ухан.[Над 21 милиона са заразените с COVID-19 по света.

В изготвен от разузнавателния алианс "Пет очи" (Five Eyes), в който влизат разузнавателните служби на изброените държави, се посочва, че правителството на Китай, "създавайки заплаха за други държави", е укрило всички новини за проявата на коронавируса, като е принуждавало лекарите да мълчат, или е унищожавало данните за вируса в лабораториите и е отказало да предостави биологични материали на чуждестранни учени, работещи върху създаването на ваксина.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари