петък, 04 септември 2020, 8:30 ч.

Компанията чака добра реколта с отличен аромат

„Пещерска“ ракия увеличава лозята с българско грозде

BNews.bg

„Пещерска“ ракия увеличава лозята с българско грозде

Любимaтa нa милиoни бългapи "Πeщepcĸa paĸия“ даде старт на тазгодишната гроздоберна кампания с първия камион първокласно грозде, който потегли към бъчвите на производителя. „Очаква се тази година заради големите амплитуди между дневните и нощните температури гроздето да бъде изключително ароматно“, споделиха от компанията.

„Горди сме с това, което постигаме, въпреки предизвикателствата, които ни постави 2020 г. Българското грозде, което прибираме тази година е с над 1 000 декара повече спрямо 2019 г., а днес можем да се похвалим с над 20 000 декара собствени лозови масиви, с които обезпечаваме производството си. Инвестирахме и ще продължаваме да влагаме средства в развитието на лозята ни, в техниката, в хората, които правят нашите прекрасни продукти, защото това е печелившата формула, превърнала марката „Пещерска“ в еталон и барометър за истинска българска ракия“, допълниха от дружеството .

Заслугите за отглеждането, обработката и контрола на лозята са на експертен екип от енолози и агрономи, който прилага и развива най-новите световни практики. На всеки сорт се обръща специално внимание, бере се по определено време, обработва се по специфичен начин. А терените, на които са разположени насажденията на компанията са ексклузивно подбрани за създаването на най-качествените и ароматни напитки. Подборът е толкова прецизен, че гарантира добра реколта, независимо от климатичните условия. Според технолозите на компанията тази година е особено подходяща и за изключително ароматния сорт „Мускат отонел“, който традиционно се влага в „Пещерска мускатова“. Причината е, че заради засушаването и високите температури мускатовото грозде тази година зрее в своите естествени условия. Според историците, сортът който е познат още от дълбока древност, поизлиза от бреговете на Средиземно море, където сушата и жегата са били ежедневие и поради това се развива толкова добре при текущите климатични условия.

„Пещерска ракия“ се произвежда при затворен цикъл, чрез който се дава гаранция за цялостния процес - от отглеждането и беритбата на гроздето, през преработката до бутилирането и разпространениението на крайния продукт в търговската мрежа. Според експертите на „ВП Брандс Интернешънъл“ важна част в производствения цикъл на една качествена напитка е създаването и отлежаването на гроздовия дестилат. Част от него отлежава между 3 и 6 месеца в специални дъбови бъчви, като впоследствие се купажира с останалия гроздов дестилат, за да добие напитката още по-плътен вкус и наситен аромат. И така след крайната обработка се получава най-обичаната българска ракия „Пещерска“ гроздова, позната с високото си качество и неподражаем аромат.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари