понеделник, 07 септември 2020, 12:30 ч.

Мярката изтича днес

Без карантина в Италия за пристигащите от България

BNews.bg

Без карантина в Италия за пристигащите от България

Влизащите от България пътници трябваше да попълнят декларация при пристигането си, която им се предоставяше на борда на самолета или на границата.

Днес изтича срокът за действието на заповедта, с която бе въведена 14-дневната карантина за граждани, пристигащи в страната и в предходните 14 дни са пребивавали или преминавали транзитно през територията на България и Румъния. Мярката беше удължена до 7 септември, пише БГНЕС.

Влизащите от България пътници трябваше да попълнят декларация при пристигането си, която им се предоставяше на борда на самолета или на границата. Декларацията съдържаше информация за адреса, на който гражданите ще пребивават и на който ще изпълняват доброволната карантина. В случаите, когато човек няма възможност да ползва собствен транспорт за придвижването си до мястото на пребиваване, Гражданска защита определя условията и мястото, на което да се осъществи карантината.

В решението на италианското правителство бяха включени следните изключения от карантина: екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Любо - 13:07, 07 септ.

    B празничния ден, в търсене на възрожденския дух на миналото ни, решихме с жената да се разходим до Копривщица. Там посетихме първото класно училище основано 1837 г. и повечето чудесни къщи на възрожденци и велики българи от града. Запалихме свещички за здраве в храма Успение Пресвета Богородица, основан на 8 юли 1817 г. Гледам на пода на храма килим с изобразен голям двуглав орел. Минавайки покрай отчето в храма го попитах наивно: “Извинете какво символизира този двуглав орел на килима?” Отговори ми с неприкрита гордост: “Ами че ние всички тук сме русофили, синко”. Стана ми ясно с какъв нещастник си имам работа и излязох от храма. Мислех да му кажа думите на Захари Стоянов, че “като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти, са биле против официална Русия и никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския” Не му го казах. Храмът е за смирение и усамотение на човек поне за минута-две. За пореден път ми стана ясно, че някои от духовните ни пастири не стават за санa, който им е отреден и за водачеството на народа ни, което те трябва да изпълняват. А пред камбанарията до храма, кой знае защо, бе паркирал голям лъскав джип в пълен дисонанс с архитектурата на храма и предназначението му да приютява хората.

Напиши коментар

Коментари