вторник, 08 септември 2020, 16:00 ч.

Георг Георгиев сезира ЮНЕСКО

Оскверненият храм „Св. Петка Самарджийска“

BNews.bg

Оскверненият храм „Св. Петка Самарджийска“

Преди дни неизвестни поругаха столичния храм „Св. Петка Самарджийска“ с червена боя и черупки от яйца

Външното ни министерство ще сезира Националната комисия на България към ЮНЕСКО за вандалския акт върху църквата „Св. Петка Самарджийска“. Това заяви на извънреден брифинг зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев. Той е и Националният координатор за борба с антисемитизма и езика на омразата.

Преди дни неизвестни поругаха столичния храм „Св. Петка Самарджийска“ с червена боя и черупки от яйца. 

"Оскверняването на храмове, свикване на извънредни трибунали, свикването на Народния съд са препратки към тоталитарния режим, а това е недопустимо. Не мога да се съглася, че някой днес иска да внуши на някой, че ще ги коли и беси, защото има други убеждения. Народният съд е коствал животът на над 2000 българи и е пратил на заточение хиляди, които не са заслужили тази съдба – били са просто против комунизма. Ако видим, че някой иска да възроди, не можем да стоим безучастни", посочи още Георгиев.

"Храм на повече от 10 века не може да бъде заливан с боя, да става обект на извратени представи как се изразява мнение, да бъде вандализиран, да бъде поругаван", посочи още Георгиев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Mitoko - 06:41, 22 ноем.

    Vsixhki pokolenia ottuk natatyk da vi prokylnal, izrodi takiva! Syjalqvam, xh ne moga da vi dokopam i da vi umyrvia po nai jestok naxhin!

  • balama - 00:41, 09 септ.

    Всичко вървеше по план, докато не се разбра, че новината за Народен съд е фейк, пуснат от БНТ. Предварително беше поруган храмът,беше даден извънреден брифинг от зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев, който видял новината по БНТ и тутакси й повярвал и накрая кофти резултат-провалена спецакция.Вай,вай,опс! Баламите били на свършване!

Напиши коментар

Коментари