събота, 12 септември 2020, 14:00 ч.

Юрий Асланов остро към Нинова:

Няма да гласувам за лидер на БСП, това е фарс. Никой не знае числеността на избирателните списъци, секциите и тяхното местонахождение

BNews.bg

Няма да гласувам за лидер на БСП, това е фарс. Никой не знае числеността на избирателните списъци, секциите и тяхното местонахождение

По думите му никой не знае каква е числеността на избирателните списъци, секциите, местонахождението им.

Проблемите при избора на нов лидер на БСП се задълбочават. Дори и доскоро поддържащия Корнелия Нинова социолог Юрий Асланов обяви, че няма да гласува, тъй като според него това е фарс.  

"Общо взето тези избори се провеждат без ясни правила. Има правила, които бяха приети от ръководния орган, по-точно бяха признати за приети при липсата на кворум на едно заседание на Националния съвет. Централната комисия беше подбрана при липса на консенсус за състава", заяви Асланов пред "Дарикнюз".

По думите му никой не знае каква е числеността на избирателните списъци, секциите, местонахождението им.

"Една голяма част от пороците на изборния процес, които БСП иначе критикува, по отношение на организацията в държавата, тук намериха израз в концентриран вид, че дори и надхвърлиха някои неща. Цялата предизборна кампания беше кампания на един от кандидатите, неравнопоставена във всяко едно отношение и най-вече при неясно финансово обезпечение, защото за тази година Националният съвет дори няма приет финансов бюджет", посочи Асланов.

"Не знам каква активност се очаква, но горе-долу знам какво ще се случи. Нинова ще бъде обявена за избрана, не казвам, че ще бъде избрана, а че ще бъде обявена за избрана. Още не знам как ще го направят, но съм почти убеден, че ще стане", продължи той.  

За жестоките критики на Елена Йончева, която бе избрана за евродепутат именно благодарение на Нинова, Асланов коментира, че нищо не може да го изненада. "Доколкото видях и Нинова е нанесла контраудар. Прочетох в близките до Нинова медии стари претоплени манджи за Йончева. Аз споделям основателността в думите на Йончева, защото през последните няколко месеца БСП не развиваше никаква политическа дейност, тя е невидима и беше обезглавена", заяви Асланов. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • до кобалтово синия генерал - 12:09, 13 септ.

    "Генерале", яд те е, много те е яд, че БСП доказа колко е единна и почтена! Толкова добре и честно организирани избори в България не е имало. Надявам се всички да се поучат от БСП в това отнояение. Беше заявено предварително, че изборните списъци ще бъдат готови в навечерието на изборите, за да не фигурират в тях починалите няколко дни преди това членове и да няма "мъртви души". Колкото до неспечелилите, те винаги ще бъдат недоволни и ще търсят причини за провала си, особено ако си доведен брат на Станишев.

  • Генерал Кобалт - 18:33, 12 септ.

    Поредния цирк, който разиграва смешната секта БСП, е поредно доказателство, че тя няма никакъв капацитет да бъде управленска алтернатива на болната ни държава. БСП не може да се оправи със собствените си бакии, не може да изчисти дори избирателните СИ списъци и да проведе вътрешен избор в партийка, която се е спихнала до двайсетина хиляди члена. Нали никой не е наивен да вярва, че точно тези некадърници ще управляват успешно държавата в условията на пандемия и икономическа криза? Призовавам на следващите парламентарни избори да не се гласува за никоя от сега парламентарно представените партии-свински черва, в които и управляващите, и опозицията стигнаха невиждани висоти на некомпетентност. ДА СЕ МАХАТ!

Напиши коментар

Коментари