събота, 12 септември 2020, 17:16 ч.

Съмнения

Шведи ще разследват български пастор

BNews.bg

Шведи ще разследват български пастор

Сериозно проблеми застигнаха шведската фондация, която действа на родна територия - Bulgaria aid mission. Тук тя е представлявана от пастор Стефан Стефанов и е създадена, за да подпомага развитието и интегрирането на роми в България. Даренията идват от Швеция, но се появиха сериозни съмнения къде отиват, пишат медии в Швеция.

Всичко започва преди няколко години, когато в Швеция се сблъскват с голям проблем с наплива на български роми и решават да подпомогнат интеграцията на хората от малцинството чрез фондация, която у нас е управлявана от въпросния пастор Стефанов.

Към "Bulgaria aid mission" влизат солидни средства от различни шведски лица и фондации, но липсата на отчетност започнала да прави впечатление на дарителите.

В сайта на фондацията в секция новини има само по едно изречение за дейностите, които са извършени от началото на годината, като липсва всякакъв финансов отчет и доказателства за разходите. В сайта не става ясно нито какви да проектите, които са изпълнени, нито средствата, които са изразходвани и които са дошли от дарения.

Както може да се види във всяка една секция има по едно две изречения и няколко снимки, част от които са на тренировки по различни спортове.

Скандалът може да се разрастне и да стане дори международен, тъй като от Швеция са узнали за завишени разходи в няколко малки населени места и са започнали свое разследване за няколко проекта в малки градове. Тепърва предстои скандалът да се разраства, след като разследването на шведите приключи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • xx - 22:31, 12 септ.

    ромите изкупиха цяла северна българия българите са последните цървули - made in gerb след герберастийските копилета потоп

Напиши коментар

Коментари