понеделник, 14 септември 2020, 19:00 ч.

Вече е сигурно

Още две западни лаборатории потвърдиха отравянето на Навални

BNews.bg

Още две западни лаборатории потвърдиха отравянето на Навални

Организацията за забрана на химическите оръжия в Хага също ще се включи в разследването.

Още две лаборатории потвърдиха, че руският опозиционер Алексей Навални е бил отровен с "Новичок". Те са във Франция и Швеция.

Проверката беше поискана от германското правителство, след като официалните власти в страната доказаха наличието на разработената в СССР отрова.

Допълнителни токсикологични изследвания ще бъдат направени и от Организацията за забрана на химическите оръжия в Хага. Тя също е получила проби, които ще бъдат тествани в референтните лаборатории.

Според публикации в германски медии, става дума за по-опасна форма на химикала. Тази информация, обаче, предстои да бъде потвърдена.

Москва не приема извода за използването на "Новичок" в случая с Навални. Кремъл твърди, че лекарите, които лекуваха опозиционера първоначално, не са открили следи от отрова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • @ Mitoko - 16:23, 15 септ.

    Мозък, руски лекар може и мъртвец да ти изкара жив от страх пред кремълското джудже. Още колко руски опозиционери трябва да загинат отровени или застреляни, за да престанете вие от кръжока на путлерастите да се преструвате, че не разбирате за какво става дума?

  • Mitoko - 03:36, 15 септ.

    Москва не приема извода за използването на "Новичок" в случая с Навални. Кремъл твърди, че лекарите, които лекуваха опозиционера първоначално, не са открили следи от отрова. Eto tova istinata, ne izfabrikuvanite propagandni "nauchni danni".

Напиши коментар

Коментари