вторник, 15 септември 2020, 18:00 ч.

Положителни новини

Детските градини в Тервел стават безплатни

BNews.bg

Детските градини в Тервел стават безплатни

Общината осигури пълен пакет от учебни помагала, тетрадки, химикали, боички и други

Детските градини в община Тервел стават безплатни с началото на новата учебна година, съобщават от кметската управа.

Родителите на 449 деца - с 4 на сто повече от миналата година, няма да заплащат такси за посещенията в дванадесетте детски заведения. Със средства от общинския бюджет ще бъдат подкрепени и семействата на 29 деца, които се отглеждат в детската ясла в Тервел.

Първият училищен звънец днес би за 107 първокласници, на които общината осигури пълен пакет от учебни помагала, тетрадки, химикали, боички и други, допълват от кметската управа.

Общинските училища посрещат за новата учебна година над 1200 ученици - с минимален ръст спрямо миналата. Във всички осем училища в общината учебните часове са присъствени.

От кметския екип апелират към децата и родителите да бъдат отговорни, за да протече учебната година безопасно в епидемичната обстановка. Дистанционното обучение е временно и частично решение на проблема, което отнема възможностите за социализация и възпитание на децата. Те трябва да са в училище и детската градина, където работят професионалисти, отбелязват от общината.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари