вторник, 15 септември 2020, 19:00 ч.

Недостиг на ученици

20 първокласници прекрачиха прага на единственото училище в Трън

BNews.bg

20 първокласници прекрачиха прага на единственото училище в Трън

Според зам.-директора това е трайна тенденция за последните четири години

Двадесет първокласници са прекрачили днес училищния праг в СУ "Гео Милев" в Трън, съобщи на БТА зам.-директорът на учебното заведение Милена Викторова.

Седемнадесет от децата са от ромски произход. Миналата година първокласниците са били с двама повече.

СУ "Гео Милев" е единственото училище в пограничната община. В него се обучават 265 деца. Над 80 на сто от възпитаниците на учебното заведение са от ромски произход. Много от родителите са с основно или начално образование и семействата са без финансови възможности, поясни Викторова.

Миналата година от училище е отпаднало само едно дете. Според зам.-директора това е трайна тенденция за последните четири години.

"Имаме много добър медиатор. Ходим по домовете заедно с класния ръководител, директора и медиатора, за да не оставим децата на улицата. Работим самоотвержено и така осигуряваме добро ниво на посещаемост", каза Викторова.

Има деца, които пътуват в чужбина заедно с работещите там родители. Затова се налагало да отсъстват по 2-3 месеца. При всяко завръщане се занимаваме индивидуално с всяко дете, даваме допълнителни консултации, за да навакса материала, каза зам.-директорът.

В учителския колектив вече има и 25-годишна преподавателка от ромски произход, която е възпитаник на училището.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари