вторник, 15 септември 2020, 18:30 ч.

,,Грозно явление"

МВР с проблем: остава разпространението на дрога край училищата

BNews.bg

МВР с проблем: остава разпространението на дрога край училищата

Доказателствата във връзка с разпространението на наркотици се събират изключително трудно

Основният проблем за разрешаване пред МВР във връзка с новата учебна година остава разпространението на наркотици в и около училищата, заяви пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. 

По думите му през последната година МВР е постигнало много добри резултати. Той увери, че във всички градове има засилено наблюдение от дежурни оперативни работници, които неявно за обществото работят за пресичане на разпространението.

"МВР е органът, който не само около 15 септември има отношение към българското училище, но то е на вниманието ни през цялата година. Това, което най-много ни тревожи, е разпространението на наркотици - изключително сериозен и важен проблем", посочи зам.-министърът.

Според него доказателствата във връзка с разпространението на наркотици се събират изключително трудно. Често се използват малолетни разпространители на дрога и след като полицията ги залови, освен с обществено порицание, не може да се накажат по друг начин. Затова "не бива погледите да са отправени само към МВР и съда, а към цялото ни общество - учители, родители, други държавни институции".

Стефан Балабанов бе в Ловеч за откриването на новата учебна година в СУ "Тодор Кирков", където бе сформирана първата в страната паралелка по професия "Охранител".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Мунчо! - 12:57, 16 септ.

    Където има желание, има и начин!

Напиши коментар

Коментари