петък, 18 септември 2020, 10:30 ч.

Поредни схеми

Каракачанов бърза до изборите с договорите за милиарди за кораби и бойни машини

BNews.bg

Каракачанов бърза до изборите с договорите за милиарди за кораби и бойни машини

Договорът за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили може да се случи в периода между 1 ноември и 15 ноември. Това прогнозира зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БГНЕС.

Той обясни, че проектът е на етап подготовка на доклад за министъра на отбраната, който впоследствие трябва да бъде внесен в Министерския съвет


В момента междуведомствената работна група, чийто председател е Величков, изготвя протоколите от преговорите с избрания кандидат - германската компания "Люрсен".


Финализираме тези разговори предвид и на това, че получихме известие от Министерството на финансите с дата края на миналата седмица, че средствата, които са предвидени в централния бюджет в размер на 171 млн. за тази година, следва да бъдат препланирани с началото на 2021 г., поясни зам.-министърът.


По негови думи, ако до края на месеца приключи преговорният процес и бъде изготвен докладът на министъра, в края на септември той ще бъде внесен в Министерския съвет за разглеждане.


По моя неофициална информация, почти на 100% съм сигурен, че и трите фирми ще предложат и двата кораба да се строят в България


Относно проекта на Сухопътни войски за придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада Величков заяви че, са пред отваряне на ценовите оферти.


Той припомни, че междуведомствената група е оценила за съответствие по тактико-техническото задание, че отговарят двама от кандидатите. Техните ценови предложения ще бъдат отворени в периода, в който ще се провежда и военното изложение "Хемус" в Пловдив.


Според зам.-министъра договор по този проект ще има напролет догодина.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари