петък, 18 септември 2020, 16:30 ч.

Атракция в Габрово

Нова огледална зала отваря врати в Дома на хумора и сатирата

BNews.bg

Нова огледална зала отваря врати в Дома на хумора и сатирата

Откриването е днес в 18.30 часа в Дома на хумора и сатирата.

Нова огледална зала отваря врати в Дома на хумора и сатирата. Пространството на смеха и забавленията е част от ново оформяне на първия музеен етаж, където има и обновен сувенирен магазин. Това съобщи Светлана Михайлова от музея.

Новата зала представя серия от артинсталации, проектирани от младата габровска художничка Невена Екимова. Посетителите могат да се огледат в кривите огледала, които и досега бяха запазена марка на Дома на хумора и сатирата, но в новата зала пространството е оформено по-съвременно.

Туристите могат да видят яйцето "Габерже" с кранче и да си направят снимки за спомен. Шоколадово яйце с канелка ще се предлага за продажба в новия сувенирен музеен магазин, разположен до огледалната зала.

"Магазинът заема 80 квадратни метра и е най-големият музеен магазин в България", посочи Михайлова и добави, че в него ще се предлагат традиционните габровски сувенири, обогатени с нови предмети.

Откриването е днес в 18.30 часа в Дома на хумора и сатирата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари