сряда, 23 септември 2020, 10:30 ч.

Възрастова граница

Италия е най-застаряващата нация в ЕС

BNews.bg

Италия е най-застаряващата нация в ЕС

Продължителността на живота в ЕС е средно 81,2 години

Италия има най-дълго живеещото население сред страните-членки на Европейския съюз, съобщи Евростат.

Противно на тенденцията в ЕС, където мъжете живеят средно по-дълго от жените, в Италия мъжете живеят средно 81, а жените 85 години.

Продължителността на живота в ЕС е средно 81,2 години. Тя зависи от местните условия на живот, но също така и от въздуха, водата и качеството на храната. По-дългият живот не означава по-добър и по-качествен живот, защото с увеличаването на възрастта на населението се увеличават нуждите и разходите за специални услуги, особено за здравето и тези, свързани с грижите за възрастни.

От няколко години Италия е страната номер едно в света по ниска раждаемост, като на всеки 100 смъртни случая се раждат 67 бебета. Ситуацията се подобрява с мигрантските семейства, които имат средно повече от две деца. Работници от други страни също имат значителен принос за попълване на държавния пенсионен фонд.

Сред италианските градове Триест се нарежда на първо място по население на над 100 години, с 8 до 10 столетници на 10 000 жители.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари