четвъртък, 24 септември 2020, 10:47 ч.

„Тръмп Организейшън“

Ерик Тръмп призован за показания пред съд в Манхатън

BNews.bg

Ерик Тръмп призован за показания пред съд в Манхатън

Съдията, „Ерик Тръмп вече няма да може да отложи показанията си под клетва“

Манхатънският съд нареди на Ерик Тръмп, сина на настоящия президент на САЩ, да даде показания във връзка с разследването на „Тръмп Организейшън“, съобщи в Туитър главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, която започна производството, съобщава ТАСС.

Според нея, според решението на съдията, „Ерик Тръмп вече няма да може да отложи показанията си под клетва“. Както отбелязва Джеймс, синът на президента на САЩ трябва да отговори на въпросите на нейните подчинени до 7 октомври. Президентските избори в САЩ са насрочени за 3 ноември, а Доналд Тръмп се кандидатира за преизбиране.

Главният прокурор заяви, че съда така е разпоредил на „Тръмп Организейшън“ да предостави на разследващите документи, свързани с недвижими имоти. Джеймс по-рано поиска тези материали. Тя отбеляза, че компанията отказва да се съобрази изцяло с тези искания.

Държавният прокурор на Ню Йорк започна разследване на „Тръмп Организейшън“ през март. Компанията е заподозряна в изкуствено завишаване на стойността на активите си, за да получи заеми. Производството започна, след като адвокатът на бившия президент на САЩ Майкъл Коен изтъкна, че „Тръмп Организейшън“ е прибегнала до тази практика. Коен работи с компанията около 10 години.

Коен беше осъден на три години затвор през декември 2018 г. за редица престъпления, включително укриване на данъци, нарушения на финансирането на кампании, банкови измами и предоставяне на невярна информация на американските финансови институции. Нарушението на правилата за финансиране се изразява в злоупотреба със средства, отпуснати за предизборната кампания.

Част от тези средства бяха платени за мълчанието на две жени, които твърдяха, че Доналд Тръмп е имал извънбрачна връзка с тях в миналото.

Още преди встъпването си в длъжност Тръмп обяви, че е напуснал всички длъжности, заемани в принадлежащата му „Тръмп Организейшън“, за да ги прехвърли под контрола на синовете си Доналд и Ерик. В същото време президентът не се отърва от компаниите си, тъй като това според адвокатите би означавало да ги продаде на безценица, в ущърб на интересите на останалата част от семейството.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари