четвъртък, 24 септември 2020, 11:00 ч.

Безводие

Бедствено положение в шуменския квартал "Мътница"

BNews.bg

Бедствено положение в шуменския квартал "Мътница"

Бедственото положение ще бъде със срок на действие седем дни

Бедствено положение в шуменския квартал "Мътница" ще бъде обявено днес от 8.00 часа. Това е каза кметът на областния град Любомир Христов на импровизиран брифинг, преди откриването на обновената база за шах на ул. "Панайот Волов" в града, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

По думите му това ще позволи съкращаване на процедурите за избор на изпълнител за възстановяване на дълбокия сондаж, който е част от водопреносната система "Мътница". Бедственото положение ще бъде със срок на действие седем дни.

Христов е уточнил, че необходимите средства, в размер на 370 хил. лв. за изпълнение на дейностите в квартала, вече са осигурени, допълват от общинския пресцентър.

Жители на кв. "Мътница" в Шумен, на пресконференция в пресклуба на БТА преди дни казаха, че ще продължат с протестните си действия, заради проблемите с водоснабдяването в квартала. Основните им искания бяха там да бъде обявено бедствено положение и да бъдат предприети спешни мерки, свързани с възстановяване на дълбок сондаж, част от водопреносната система "Мътница".
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари