четвъртък, 24 септември 2020, 12:00 ч.

Нови изисквания

Китай облекчава условията за връщане на чужденци в страната

BNews.bg

Китай облекчава условията за връщане на чужденци в страната

Новото облекчение не се отнася за студенти

Китай облекчи условията за влизане в страната на чужденци с определени разрешителни за престой - допълнителна стъпка към завръщането на граждани, блокирани в чужбина заради пандемията от коронавирус, предаде Франс прес.

В края на 2019 г. коронавирусът беше установен за пръв път в централния китайsки град Ухан и оттогава постепенно обхвана цялата планета, припомня АФП.

В края на март Китай затвори границите си за чужденци, опасявайки се от нови случаи на зараза, внесена от чужбина, в момент, когато епидемията на територията на страната беше под контрол. С малки изключения, чужденците, които живеят през повечето време в Китай, но се намират извън страната, се оказаха в невъзможност да се върнат на китайска земя.

През август на граждани на 36 европейски държави, притежаващи валидни разрешения за престой, беше разрешено да се върнат. Преди това обаче, трябваше да получат нова виза, която им беше издавана безплатно.

Отсега нататък, чужденци с валидно разрешително за престой, "свързано с професионална дейност", могат да се върнат в Китай, без да се налага да кандидатстват за нова виза, обяви вчера министерството на външните работи в Пекин.

Мярката се отнася също за лица, които се възползват от възможността да се съберат със семейството си.

Новото облекчение не се отнася за студенти.

Има изискване при пристигане на китайска територия всеки да се карантинира за 14 дни в хотел.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари