понеделник, 28 септември 2020, 11:00 ч.

Руслан Ишдавлетов

Пианист постави световен рекорд - свири 50 часа без прекъсване

BNews.bg

Пианист постави световен рекорд - свири 50 часа без прекъсване

Започнал да свири в петък, 25 септември, и завършил в неделя сутринта (27 септември)

Руслан Ишдавлетов, пианист от Санкт Петербург, постави рекорд за непрекъснато свирене на пиано. От 25 до 27 септември той е свирил 50 часа без прекъсване. Така музикантът успя да надмине предишния си световен рекорд, когато в началото на септември свири в продължение на 42 часа и 24 минути.
„Чувствам се добре", каза Руслан Ишдавлетов пред РИА Новости. „Трудно е да се говори за емоции, защото след маратона тялото е много изтощено“.

Пианистът, който се занимава със свирене на пиано от десет години, започнал да свири в петък, 25 септември, и завършил в неделя сутринта (27 септември). През всичките 50 часа той седял под най-яркия арт обект на изложбата „Градината на мечтите“ - огромна Луна с диаметър седем метра. През това време не е използвал енергийни и други напитки, за да се ободри. Както Ишдавлетов каза пред РИА Новости, цветното местоположение и подкрепата на публиката са му помогнали да постигне целта си.

„Специални благодарности на посетителите на изложбата, тъй като музиката ми зависи от енергията и емоциите на хората“, подчерта пианистът.
Според музиканта този маратон засега ще бъде последният: "Трудно ми е, честно казано. Затова още няма да се ангажирам с конкретни изявления." 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари