понеделник, 28 септември 2020, 17:00 ч.

Положението е страшно

Нови ожесточени боеве в Карабах, генерал от Азербайджан със страшна закана

BNews.bg

Нови ожесточени боеве в Карабах, генерал от Азербайджан със страшна закана

Баку има тактически успехи по границата с Иран, където са заети 5 или 7 населени места

 

Командващият военните подразделения, които водят ожесточени боеве в Карабах, националният герой на Азербайджан генерал-майор Маис Бархударов, излезе с изявление от фронтовата линия, пише „Фокус”, позовавайки се на азерското електронно издание Haqqin. „Контранастъпателната операция, която провеждаме, за да пресечем атаките на врага, продължава успешно. Водят се ожесточени боеве. Нашата армия с висок дух и героизъм изпълнява задачите за освобождаване на територии.   Личният състав на подразделението под мое командване ще се бие, докато врагът бъде напълно унищожен и ще победи“, каза генералът. От ранната сутрин на 28 септември подразделенията на въоръжените сили на Азербайджан нанесоха мощни удари по военни съоръжения и инфраструктура в района Агдерин (Мардакерт) в Нагорни Карабах. Министерството на отбраната на Армения потвърждава артилерийски удари по Агдера. По-рано азербайджанското министерство на отбраната обяви продължаването на специалната операция на територията на Карабах. На картата на Military Maps са представени участъците на настъпление на азербайджанската армия на 27 септември. Баку има тактически успехи по границата с Иран, където са заети 5 или 7 населени места (според версията на арменците – 5, а според азербайджанската – 7).


На останалите направления успехите са доста по-скромни. Според някои експерти, настъплението напомня конфигурацията на турската операция в сирийския кюрдски район Африн. Отбелязва се още обаче, че в Карабах настъплението ще бъде много по-сложно и че още в първия ден арменците са унищожили повече техника, отколкото кюрдите за цялата афринска . 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари