вторник, 29 септември 2020, 12:00 ч.

Започва се с брифингите отново

Мутафчийски се завръща на екран! Вижте откога!

BNews.bg

Мутафчийски се завръща на екран! Вижте откога!

"Мерките в България няма да се втвърдяват, защото в момента ситуацията с коронавируса не изисква това", заяви здравният министър Костадин Ангелов. "Хората трябва да са спокойни, защото България е на 26-о място по развитие на инфекцията от общо 29 страни в ЕИО, при положение, че преди бяхме на второ", допълни той в телевизионно интервю. Ангелов обясни, че брифингите на НОЩ, които се връщат от тази седмица по нареждане на кабинета, ще се провеждат всеки четвъртък от 10 или 10:30 часа. "Брифингите на щаба се връщат, за да получават българите точна и вярна информация, а не спекулации", увери министърът. Пресконференциите ще бъдат водени от него и проф. Венцислав Мутафчийски, според ангажиментите им.   Здравният министър бе категоричен, че няма да се затварят училища през октомври. "Становището на експертите в здравното министерство по отношение на инвестиционния план за апарати за продажба на лекарства е, че това може да се направи, но само за лекарства, които не се отпускат с рецепта. Това са основно обезболяващи и температуропонижаващи медикаменти", коментира още здравният министър.  "Самият инвестиционен проект в неговата цялост има цели да създаде нови работни места, да развие такъв бизнес на наша територия, но продажбата на медикаменти не може да бъде синхронизирано с нашето законодателство. Нещо повече - тук имаше един намек от колегите, че има някакъв тип непрозрачност. Промени в закона не са правени в полза на този план. Идеята на този проект е разкриването на работни места. В крайна сметка фирмата е изтеглила своя проект заради становището на здравното министерство", посочи министърът. Той допълни, че Министерски съвет отмени решението си за одобрение на проекта, след което той е бил оттеглен. "Машини за лекарства без рецепта има по света, но те са поставени в някои социални институции", допълни той.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/zdravniyat-ministr-ss-speshni-novini-za-k-19-i-zavrshchaneto-na-gen-mutafchiyski_news772360.html

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 11:30, 30 септ.

    Пак с кирливия мундир,ли ще излезе,на брифингите,генерал муфтаджийски.

  • Mitoko - 01:40, 30 септ.

    Ne pishe otkoga

  • малко - 23:18, 29 септ.

    се поохарчих през отпуските на гръцкото и нашто море, та да заработя и аз некой лев за зимната ваканция у френско.

Напиши коментар

Коментари