сряда, 30 септември 2020, 15:00 ч.

Скандално

Цели болници започват да приемат само пациенти с коронавирус! А останалите?

BNews.bg

Цели болници започват да приемат само пациенти с коронавирус! А останалите?

Болницата в Айтос вече ще приема само пациенти с коронавирус, съобщава bTV.

Преустановява се приемът на пациенти в отделението за вътрешни болести заради скокът на заразени с COVID-19, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Управителят на лечебното заведение д-р Паруш Парушев обясни, че от вчера Вътрешно отделение е превърнато в COVID-отделение по заповед на Регионалната здравна инспекция. Той обясни, че тъй като отделението е на два етажа, но само с един вход и за пациенти, и за персонал, е невъзможно разделянето на потоците. Създавала се организация поне условно да бъде направено такова разделение.

В момента в болницата се лекуват 7 пациенти с коронавирус. На втория етаж се лекува човек с вътрешно заболяване, който предстои днес да бъде изписан, а етажът - подготвен за настаняване на заразени с COVID-19, които имат нужда от лекарско наблюдение.

Пулмологът и две сестри и една санитарка в болницата също са диагностицирани с COVID-19 и са поставени под домашна карантина.

Главната медицинска сестра увери, че персоналът е готов да работи в създадените условия, но трябва да се гарантира безопасността му. Тя обясни, че структурата на сградата няма как да бъде подготвена, за да се предпази персоналът, тъй като не може да се направи буферна. Обезпечени сме с материали, но трябва структурно да се организират нещата, за да работим спокойно, заяви медсестрата.

Припомняме, вчера стана ясно, че болниците за пациенти с коронавирус в Бургас са пълни. По тази причина кметът поиска да бъдат включени и други болници в града в обслужването на пациенти с коронавирус чрез сключване на договори с НЗОК.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари