четвъртък, 01 октомври 2020, 17:00 ч.

На общо 148 години:

Възрастна двойка сключи брак в смолянско село

BNews.bg

 Възрастна двойка сключи брак в смолянско село

Снимка: Евелина Атанасова

В Международния ден на възрастните хора в дома във Фатово празнуват троен празник.

В Международния ден на възрастните хора в Дома за стари хора в смолянското село Фатово отпразнуваха троен празник.

Освен първи октомври, на днешния ден двама от домуващите решиха да се бракосъчетаят. Галина и Васил решили да споделят последните години от живота си заедно. Тя е на 72 години, а той – на 76.

Васил е бивш учител в Художественото училище и е завършил в Санкт Петербург. Галина е рускиня, дошла в България от съшия град.

„Тези хора са на последния си пристан и искат да изживеят последните си трепети, не толкова любовни, колкото подтикнати от желанието да избягат от самотата, да потърсят сродна душа и разбиране. Получи се едно наистина много мило тържество“, разказа директорът на дома Живко Билянов.

Заради мерките срещу COVID кризата церемонията е била в много тесен кръг.

Галина и Васил не са единствените, които са намерили сродна душа в дома във Фатово, където няколко двойки живеят заедно. Днес социалното заведение отбелязва и 60 години от своето създаване. Към настоящия момент там са настанени близо 70 възрастни хора. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари