понеделник, 05 октомври 2020, 10:30 ч.

На заседание днес

ЕП обсъжда върховенството на закона и корупцията в България

BNews.bg

ЕП обсъжда върховенството на закона и корупцията в България

Ситуацията в България попада в първия пакет от теми, които ще се обсъждат в началото на пленарната сесия.

Дебатът за върховенството на закона и основните права в България ще се проведе тази вечер в Европейския парламент в Брюксел. Очаква се той започне малко преди 21 часа българско време.

Ситуацията в България попада в първия пакет от теми, които ще се обсъждат в началото на пленарната сесия. Тя започва в 18 часа българско време.

Дни след представянето на доклада на ЕК за състоянието на демокрацията във всички страни-членки, тази вечер горещата тема за върховенството на закона влиза и в Европарламента.

Депутатите ще обсъждат как то да се обвърже с достъпа до европейските фондове.

Веднага след края на този дебат идва ред на темата за върховенството на закона у нас. Обсъжданията за страната ни би трябвало да продължат около 45 мин.

Депутатите вероятно ще се основат на текста за проекторезолюция, приет миналата седмица от комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

В нея се констатира значително влошаване на принципите на правовата държава у нас и се изразява тревога относно независимостта на съдебната система, отчетността на главния прокурор, разделението на властите, липсата на резултат от борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Финалният текст на резолюцията ще бъде гласуван в четвъртък.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари