понеделник, 05 октомври 2020, 13:30 ч.

Граждани алармират

В "Обеля" притеснени от строеж до детска площадка

BNews.bg

В "Обеля" притеснени от строеж до детска площадка

„Предвижда се застрояване на междублоковото пространство”

Живущи в столичния квартал „Обеля” сигнализираха за инвестиционни намерения за сметка на зелена площ около домовете им. 

Преди дни хората са неприятно изненадани, когато виждат работници, които заграждат зелена площ, намираща се в непосредствена близост до детска площадка.

„Предвижда се застрояване на междублоковото пространство”, оплака се протестираща.

„В подробния устройствен план от 2012 г. се предвижда сграда за нискоетажно застрояване. Става въпрос за жилищна кооперация с магазини”, обясни главният архитект на район „Връбница” Симеон Симеонов.

„Буквата на закона е спазена и няма основание някой да се притеснява. Предвидените площи за озеленяване по общия устройствен план не се засягат от строителството. Фирмата инвеститор предава от своя собствен терен допълнителни площи за озеленяване. Никой никога не е посягал върху детската площадка и всичко е съобразено с общия и подробния устройствен план. Няма да се строи в междублоковото пространство. Самият терен е предвиден за жилищно застрояване”, обясни Стефан Ангелов от фирмата инвеститор.  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари