понеделник, 05 октомври 2020, 18:00 ч.

Covid-19 обстановка

Без празник на еленския бут тази година

BNews.bg

Без празник на еленския бут тази година

"Като разумни и отговорни хора сме длъжни да помислим преди всичко за здравето и живота както на жителите на общината"

Празникът на еленския бут, който традиционно се провежда по Димитровден, тази есен няма да се състои, съобщиха от община Елена.

Общинският оперативен щаб и организаторите на празника - община Елена и Местният съвет по туризъм са постигнали единно становище, че заради удължената до края на ноември извънредна епидемична обстановка и действащите противоепидемични мерки в страната, обявени със заповеди на министъра на здравеопазването, традиционният празник няма да се състои.

"Като разумни и отговорни хора сме длъжни да помислим преди всичко за здравето и живота както на жителите на общината, така и на гостите на нашия град", е заявил кметът инж. Дилян Млъзев.

Той е уточнил, че отмяната се налага и заради това, че пъстротата и колоритът на празника през последните години събират на ограничено място в централната градска част десетки хиляди посетители. Невъзможно е в тази ситуация да бъдат ефективно осъществени противоепидемичните мерки, а в условията на продължаващата извънредна епидемична обстановка, това би било неоправдан риск, е посочил той.

Къщите за гости, хотелите и другите места за настаняване са отворени, но няма да има организирани празнични събития - концерти, изложби, игри, възстановки, касапски кът, нито скари на открито, сергии и павилиони за продажба на занаятчийски и други стоки.

Собствениците на магазини, ресторанти, механи и къщи за гости, ще предлагат и продават еленски бут по обичайния ред и при строго спазване на противоепидемичните мерки.

От общината апелират туристическите агенции, които са избързали да обявят организирани екскурзии, свързани с празника, да проявят коректност и да ги отменят, за да не разочароват клиентите, които са им се доверили.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари