понеделник, 12 октомври 2020, 13:00 ч.

След инцидент

Шофьор на тролей отива на съд заради смърт на пътник

BNews.bg

Шофьор на тролей отива на съд заради смърт на пътник

Инцидентът станал на 11 февруари миналата година.

Софийската градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу шофьор на тролей заради смъртта на пътник. 

Вечерта на 11.02.2019 г. около 19:20 ч. водачът спрял превозното средство на спирката „Център по хигиена“. Възрастен мъж се насочил за слизане към предпоследната врата. При затваряне на вратата на тролея, якето му се захванало за нея.

Шофьорът не погледнал в камерите и огледалата и потеглил. Тролейбусът повлякъл възрастния мъж, като в един момент якето се освободило от вратите и той паднал на пътното платно. Вследствие на получените травми починал на място.

Обвиняемият спрял тролейбуса, едва след като видял подадения му сигнал от намиращ се отвън гражданин. Той имал техническа възможност да предотврати ПТП, но с действията си не осигурил безопасното слизане на пътника. Шофьорът на тролейбуса бил длъжен след затварянето на вратите да се убеди, че няма хора в дясната зона на тролейбуса и едва след това да потегли.

От заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза е видно, че пострадалият получил множество травматични увреждания, като причината на смъртта е спиране на сърдечната дейност, се казва още в съобщението от прокуратурата.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари