четвъртък, 15 октомври 2020, 11:00 ч.

Видео платформата

„ЮТюб“ забрани фалшивите новини за очакваните ваксини срещу COVID-19

BNews.bg

„ЮТюб“ забрани фалшивите новини за очакваните ваксини срещу COVID-19

Видеа, които внушават, че ще се поставят микрочипове на пациентите чрез ваксината, вече са изтрити.

Видео платформата „ЮТюб“ забрани фалшивите новини, свързани с очакваната ваксина срещу коронавируса. Новите мерки са продължение на вече съществуващите политики срещу дезинформацията по медицински теми по време на пандемията от COVID-19.

„Ваксина за COVID-19 може да бъде очаквана скоро, затова и се уверяваме, че имаме правилните политики, които ще ни позволят да премахнем неверни сведения, свързани с ваксината срещу COVID-19 от платформата“, коментира говорител на „ЮТюб“, цитиран от „Гардиън“.

Публикациите, които съдържат твърдения в противоречие с постигнатия експертен консенсус на местни здравни власти или Световната здравна организация, ще бъдат сваляни.  

Примери за вече изтрити видеа са такива, в които се твърди, че бъдещата ваксина срещу коронавируса ще убива пациентите или ще причини безплодие. Освен тях са забранени и клиповете, в които се внушава, че чрез ваксината ще се имплантират микрочипове в пациентите.

„Досега сме премахнали над 200 хил. видеа, свързани с опасна или подвеждаща COVID информация от началото на февруари“, коментират още от платформата.

Мениджърът за дигитални решения на СЗО Анди Патисън потвърждава пред британското издание, че екип от институцията се среща ежеседмично с „ЮТюб“, за да обсъждат тенденции в съдържанието и потенциално проблемни видеа. В следващите седмици от компанията ще обявят допълнителни стъпки, чрез които да подчертават достоверната информация за бъдещите ваксини срещу коронавируса.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари