петък, 16 октомври 2020, 16:30 ч.

Заповедта влиза в сила от днес

Маските в Сърбия - вече задължителни и на открито

BNews.bg

Маските в Сърбия - вече задължителни и на открито

Работното време на заведенията остава до 23 часа

Сръбският Кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса прие нови мерки, сред които задължително носене на защитни маски и на открито, считано от 16 октомври, съобщава БНР.

Местните кризисни щабове вече няма да могат да издават разрешения за събиране на повече от 30 души. От днес маски ще носят всички, постоянно, и на закрито, и на открито, съобщи д-р Дария Кисич Тепавчевич, член на Кризисния щаб. Контролът на спазването на всички досегашни мерки ще бъде засилен.

От понеделник зала "Арена" отново става временна COVID-болница, добави тя.

Работното време на заведенията остава до 23 часа и там са в сила досегашните мерки - носене на маски във всички ситуации, освен когато клиентите се хранят. 

"Броят на заболелите в Сърбия постепенно се увеличава и макар ситуацията да е по-благоприятна, отколкото в други европейски страни, това не бива да ни успокоява. Вирусът има голям потенциал за бързо разпространение и всички трябва да се постараем да го спрем", добави д-р Тепавчевич.

"Искаме да действаме превантивно, да не реагираме чак когато имаме запълнени капацитети, преуморени хора, преживяхме това и няма причини да не се учим от собствените си и от чуждите грешки. Когато сме се държали отговорно, сме имали резултати", допълни министърът на здравеопазването Златибор Лончар.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари