понеделник, 19 октомври 2020, 14:30 ч.

Само за 6 месеца

140 нападения срещу базови станции на 5G мрежи в ЕС

BNews.bg

140 нападения срещу базови станции на 5G мрежи в ЕС

15 държави от ЕС са настояли Брюксел да предприеме конкретни мерки за борба с дезинформацията относно 5G мрежата

За шест месеца в ЕС са извършени 140 нападения на базови станции за мобилна комуникация, съобщава информационният портал „Евроактив”. Причината е разпространеното мнение, че 5G мрежата има връзка с пандемията от коронавирус.

15 държави от ЕС са настояли Брюксел да предприеме конкретни мерки за борба с дезинформацията относно 5G мрежата.

Писмото е подписано от Австрия, България, Гърция, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Португалия, Словакия, Финландия, Хърватия, Чехия, Швеция и Естония. Те настояват заместник-председателите на ЕК Мартрете Вестагер и Вера Йоурова, както и еврокомисарят по вътрешен пазар Тиери Бретон да предприемат активни действия за борба срещу конспиративните теории за връзка между пандемията от коронавирус и плановете за масово въвеждан в експлоатация на 5G мрежа.

Именно с разпространението на тази информация авторите на писмото свързват увеличаващия се брой нападения върху ретранслаторите на мобилна комуникация в европейските държави.

Телекомуникационните компании са отчели 140 нападения в цяла Европа между януари и юни, като повечето престъпни деяния са били извършени на територията на Великобритания и Холандия.

„Бихме искали да подчертаем, че актовете на вандализъм срещу телекомуникационната инфраструктура и ескалиращата дезинформация срещу електромагнитните полета (ЕМП) и 5G представляват не само заплаха за икономиката на засегнатите държави-членки, но и пречат на способността на Европейския съюз да изпълни амбициозния си 5G цели”, се казва в писмото.

В редовните си отчети за борба с лъжливата информация ЕК постоянно напомня за многобройните материали в социалните мрежи, които тиражират твърдението, че пандемията от коронавирус и разпространението на 5G технологиите са свързани с плановете на някакво световно правителство в сянка, корпорации и тайни общества да чипират населението на Земята или да го променят и подчинят по някакъв друг начин.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Mitoko - 22:42, 20 окт.

  Zaradi prednamerenata dezinformaciq

 • Mitoko - 22:41, 20 окт.

  Zaradi prednamerenata dezinformaciq

 • Mitoko - 22:41, 20 окт.

  Zaradi prednamerenata dezinformaciq

 • Mitoko - 22:40, 20 окт.

  Zaradi prednamerenata dezinformaciq

 • Mitoko - 22:39, 20 окт.

  Zaradi prednamerenata dezinformaciq

 • Mitoko - 22:38, 20 окт.

  Zaradi prednamerenata dezinformaciq

 • ФФ - 13:33, 20 окт.

  Как веднъж не се обединиха да защитят нещо, което е добро за хората? Защитават само лошотиите.

Напиши коментар

Коментари