вторник, 20 октомври 2020, 10:00 ч.

Нека бъдем отговорни

Масови проверки за носене на маски в Пловдив

BNews.bg

Масови проверки за носене на маски в Пловдив

Вторият по големина град в България затяга мерките в опит да намали разпространението на COVID-19

Вторият по големина град в България – Пловдив връща част от мерките в опит да се справи с нарастващия брой на заболели от COVID-19. Решението беше взето от местните власти. От днес започват масови проверки за носене на маски.

„При покачващия се брой на положителни проби и запълващите се болнични заведения категорично считам, че акцентът трябва да бъде към завишаване на контрола.”, заяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева,

„Мерките не се спазват, затова върнахме и пропусквателния режим – в големите хипермаркети за хранителни и нехранителни стоки ще се допускат до 100 души, с дистанция между тях и задължително носене на маски”, каза още тя.

И допълни: „Ако всички ние като общество осъзнаем, че от нас зависи, отговорни сме и спазваме най-елементарната мярка в цяла Европа – носенето на маска, смятам, че ще имаме ефект още следващата седмица”.

По думите ѝ в пловдивските болници вече има хоспитализиране над 200 души, а отделените легла към момента са 300.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • sms - 12:18, 20 окт.

    Доживях! Сърфирайки по телевизиите, случайно попаднах на “свободната” телевизия на БСП и що да видя: течеше поне 15-минутна реч на френската фашистка Марин Льо Пен, надлежно преведена и субтитрирана на български език !?? Сигурно защото крайнодясната й партия е спонсорирана лично от Путин! Фашистката обсипваше Меркел с просташки обиди и то в нейно присъствие! Вече ми е ясно от кого черпят нецензурното си “вдъхновение” Сидеров, Магарешки, Костя Копейкин и сие.

  • OCTABKA! - 11:01, 20 окт.

    През 1996 г. шефът на "Газпром" Рем Вяхирев каца с личния си самолет изненадващо на летището в София и от пистата иска среща с тогавашния премиер Жан Виденов. Веднага. Отказват му. Българското правителство тогава е поставено пред огромен външен и вътрешен натиск да изпълни условията на руската компания да прокара газопровод през България до Централна Европа, който да е нейна собственост и под неин контрол. Това всъщност е началото на опитите на Москва да заобиколи Украйна от юг, които сега се осъществяват чрез "Турски поток". Изненадващо от днешна гледна точка, Жан Виденов се противопоставя. Срещу него освен Москва и "Газпром" отвътре играят Андрей Луканов и "Мултигруп". По същото време шефът на кабинета на Виденов дава изненадващо откровено интервю, в което казва, че исканията на "Газпром" се определят не само от икономически интереси, но и от политическите цели на Москва. Той казва още, че стремежът на руската газова компания е "да се разпорежда на наша територия колкото е възможно по-добре - директно или със свои приятели". Жан Виденов тогава устоява. След него и Иван Костов. После и Симеон Саккобургготски. И Сергей Станишев. [...] Близо четвърт век след първоначалния опит на Русия да наложи интересите си на българска територия това най-накрая е напът да се случи благодарение на Бойко Борисов. Само за две години след срещата си с Владимир Путин през лятото на 2018 г. той успя да намери начин как да заобиколи европейските правила и българските закони, така че "Газпром" да изгради газопровода от турската до сръбската граница, с което заложи на карта българската енергетика. В тази история има всичко най-важно от модела "Борисов", по който се управлява държавата през последните години: 1. Инфраструктурен проект, който е свързан с огромни държавни разходи; 2. Съмнителни, а вероятно и никакви икономически ползи; 3. Нагласени обществени поръчки; 4. Необосновано висока цена; 5. Опити за геополитическо лавиране, тип "аз съм и от "Левски", и от ЦСКА" - да се продам на Путин, но да се харесам и на Тръмп; 6. Никакво внимание за дългосрочните интереси на държавата. Газопроводът вече е почти завършен - остават още само няколко месеца, докато бъде построен. Щетите от него далеч не се измерват само с трите милиарда, които ще бъдат платени с публични средства. Опитите да се потърси геополитически баланс - да се направи опит да се заглушат критиките на други големи държави, като и с тях се направят големи проекти, също струват пари и те пак идват от всички данъкоплатци.[...] (capital.bg).

Напиши коментар

Коментари