вторник, 20 октомври 2020, 11:30 ч.

Граждани алармират

Кучкарник в двор на къща в столичен квартал

BNews.bg

Кучкарник в двор на къща в столичен квартал

Направени са множество проверки

Жители на столичния кв. „Бояна” се оплакват, че техен съсед отглежда десетки кучета, затворени по 24 часа в къща, при изключително примитивни условия.

Съкварталците са ужасени и от факта, че животните се нападат взаимно, заради системно недохранване. Родители на едно от децата в квартала се оплакаха, че детето им е било гонено от кучетата. „Беше много стресирана, не искаше да излиза, сънуваше кошмари”, разказа майката на Рая.

„През лятото не можем да спим, защото кучетата вият денонощно. Според мен са над 30. В къщата е изключително мръсно”, допълни тя. „Наясно сме с казуса и сме го взели за разглеждане още от 2017 г. Направени са множество проверки.

В крайна сметка стигнахме до Софийската районна прокуратура с молба да започне производство срещу господина”, заяви Кънчо Кънев - зам.-кмет на район "Витоша" - Столична община.

И допълни: „Две са нещата, най-много ни притесняват в този случай. От една страна животните пребивават тук като в затвор, от друга - те притесняват всички живеещи наоколо”.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари