вторник, 20 октомври 2020, 15:00 ч.

Недостиг на персонал

Covid-19 затвoри хирургичното и неврологичното отделение в МБАЛ-Девин

BNews.bg

Covid-19 затвoри хирургичното и неврологичното отделение в МБАЛ-Девин

Двама лекари и три медицински сестри са заразени с COVID-19

"Хирургично и неврологично отделения в болницата в Девин временно се затварят заради недостиг на персонал, след като двама лекари и три медицински сестри са заразени с COVID-19", съобщи изпълнителният директор на болницата Радка Грозданова.

Хирург от отделението и две медицински сестри са сред новите случаи на заразени с коронавирус в област Смолян през последното денонощие. Пациентите от затворените отделения ще се настанят в други отделения в общинската болница до изписването им.

Отсъствието на петима медици се отразява на работата на отделенията, тъй като болницата се сблъсква с недостиг на медицински персонал и в неепидемични условия.

Двете отделения се помещават на един етаж след преструктурирането, наложено заради обособяването на сектори за лечение на пациенти с COVID-19. "През миналата седмица е потвърдена положителна проба на лекар невролог, а от последното денонощие сред заразените са хирург и медицински сестри. Болницата е малка, отсъствието и на един човек от персонала се усеща", обяснява Радка Грозданова.

Лекар и медицинска сестра от позитивните медици са настанени в МБАЛ-Девин, останалите са на домашно лечение и изолация. В отделението ще се направи пълна дезинфекция, а след това нови пациенти няма да се настаняват.  

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари