вторник, 20 октомври 2020, 16:00 ч.

Съставени са два акта

Над 66 000 лева санкция за "Водоснабдяване Дунав"

BNews.bg

Над 66 000 лева санкция за "Водоснабдяване Дунав"

Нарушенията са установени след анализ на водни проби от пречиствателната станция

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе е наложила текуща месечна санкция в размер на 66 376 лв. на "Водоснабдяване Дунав" ЕООД в Разград, съобщават от пресцентъра на ековедомството.

Наказателното постановление е връчено на оператора на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води и е за констатирани превишения на индивидуалните емисионни ограничения, заложени в разрешителното за заустване в река Бели Лом.

Нарушенията са установени след анализ на водни проби от пречиствателната станция, взети при извънредните проверки във връзка с множеството сигнали за неприятни миризми през август. Дружеството ще заплаща ежемесечно санкцията в пълен размер до намаляване или преустановяване на замърсяването.

На "Водоснабдяване Дунав" са съставени и два акта. Те са за неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на станцията и нерегламентирано заустване в река Бели Лом. Предстои да се определи размерът на глобите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари