събота, 24 октомври 2020, 13:00 ч.

Единодушно

Екоминистрите в ЕС се договориха за нулеви емисии до 2050-а

BNews.bg

Екоминистрите в ЕС се договориха за нулеви емисии до 2050-а

Министрите се споразумяха да превърнат целта за нулеви емисии до 2050 година в цел за целия ЕС, а не изискване за отделни държави.

Министрите на околната среда на страните членки на Европейския съюз се споразумяха да дадат законово обвързваща сила на целта за постигане на нулеви емисии до 2050 година, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Решението с колко да бъдат намалени емисиите до 2030 година ще се обсъжда от лидерите през декември, като то трябва да бъде взето единодушно.

Нито една от 27-те страни членки не е отхвърлила законопроекта. Само България е гласувала с "въздържал се".

Според изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия, който отговаря за политиката за климата Франс Тимерманс, законът ще даде на Брюксел правно основание за действие, когато тези, които дават обещания, не ги изпълняват.

Министрите се споразумяха да превърнат целта за нулеви емисии до 2050 година в цел за целия ЕС, а не изискване за отделни държави. Това би позволило на някои страни да имат по-големи емисии, ако други направят по-големи съкращения.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари