понеделник, 26 октомври 2020, 13:30 ч.

Пропищяха

Затварянето на дискотеките било дискриминация на младите хора

BNews.bg

Затварянето на дискотеките било дискриминация на младите хора

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха и с официална позиция, в която се противопоставят на манипулативни внушения за заведенията като опасни зони. Като пример те посочват твърдение, че 41,88% от направените в нощни заведения тестове са положителни.

От организациите посочват, че от началото на пандемията има установени две такива огнища и те са от късната пролет - преди заведенията да са отворени и преди да бъдат прецизирани правилата за работа.

"Категорично възразяваме срещу тази откровена манипулация, използвана в момента за аргументиране затварянето на нощните заведения по решение на отделни кметове и регионални щабове", посочват от БАЗ и СЗБ. Заселените проверки през последните дни показват точно обратното - няма съществени и масови нарушения. От 3000 проверки в търговски обекти, не само в заведения, а във всички търговски обекти, има констатирани 10 нарушения.

Двете организации са изумени от "целенасочените опити за демонизиране на развлекателния бранш".

Припомняме, областните щабове по места решават за мярката за затваряне на нощните заведения в съответните градове и ограничаване на масовите мероприятия като сватби и празненства. Това беше вече направено в София, Благоевград, Сливен. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • DISCOTEKA "3-te TEKA" - 17:47, 26 окт.

    Георги Георгиев към Туск: Да твърдите, че Борисов ни пази от Путин и Ердоган, е все едно да твърдите, че Хитлер ни е пазил от нацистите! h t t p s : / / frognews. bg/ novini/ georgi- georgiev- kam- tusk- tvardite- che- borisov- pazi- putin- erdogan- vse- edno- tvardite- che- hitler- pazil- natsistite. h t m l

Напиши коментар

Коментари