вторник, 27 октомври 2020, 10:30 ч.

Затягат мерките

Област Кюстендил вече е „червена зона” за Covid-19

BNews.bg

Област Кюстендил вече е „червена зона” за Covid-19

Затварят нощните заведения в областта

По-строги противоепидемични мерки, за да се овладее заразата от коронавируса, се въвеждат в Кюстендилска област от днес, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Мерките ще важат до 10 ноември и предвиждат преустановяване на плановите операции и плановия прием на пациенти в болниците и лечебните заведения в областта.

Всичките пет лечебни заведения пък се задължават да разкрият специализирани структури за лечение на пациенти с коронавирус, с минимум 10 процента от общия брой легла, с които разполагат.

Взето е решение да се затворят временно нощните заведения в областта - дискотеки, барове, клубове. Областният щаб ще отправи и препоръка до директора на ОУ "Неофит Рилски" в Дупница за създаване на организация за преминаване към електронна среда на обучение на част от паралелките или на цялото училище.

Там има 11 заболели учители и трима души непедагогически персонал, а няколко паралелки са под карантина. До затягане на мерките се стигна, след като областта попадна в критичната "червена зона", с над 120 заразени на 100 000 души население.

За изминалите две седмици - от 12 до 25 октомври, броят на новозаразените с коронавирусна инфекция в областта, е 144. Най-голям брой заболели за последните две седмици има в двете най-големи общини - Кюстендил и Дупница.

На домашно лечение в областта са 133-ма души, 190 души са под карантина, а хоспитализирани в болнични заведения - 24 души. Излекуваните от началото на пандемията са 589, а починалите - 37. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари