четвъртък, 29 октомври 2020, 13:00 ч.

Министърът на образованието

Красимир Вълчев с мрачни новини колко учители е покосил К-19

BNews.bg

Красимир Вълчев с мрачни новини колко учители е покосил К-19

Снимка: Канал 3

Факт е, че ситуацията се усложнява, а моите аргументи стават все по-леки, посочи министърът на образованието.

На мнение съм, че училищата не трябва да се затварят първи и трябва да се действа локално. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на брифинг относно разпространението на COVID-19. 

"Факт е, че ситуацията се усложнява, а моите аргументи стават все по-леки. Училищата трябва да се затварят, ако не последни, то поне не първи. При малките деца обучението в електронна среда е изключително неефективно", смята Вълчев. 

"Най-тревожно в момента е в София, имаме най-голям брой училища, минали прага на заразените. Разрешавам на училища в София да преминат на онлайн обучение и при малките ученици. 15 училища са поискали да преминат на онлайн обучение. Те са в София, Търговище, Шумен и други градове.", добави Вълчев.

Образователният министър обяви, че до момента четирима учители са починали от заразата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари