сряда, 04 ноември 2020, 16:00 ч.

Правителството

България прие план при Брекзит с или без сделка

BNews.bg

България прие план при Брекзит с или без сделка

Част от мерките са сключването на двустранни споразумения относно въздушния транспорт, автомобилните превози на пътници и товари.

Правителството прие план за действие при Брекзит, в това число и без сделка между Лондон и Брюксел. Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че това развитие е много вероятно и затова трябва бързо да се направят промени в нормативната уредба.

Част от мерките са сключването на двустранни споразумения относно въздушния транспорт, автомобилните превози на пътници и товари, както и за обмен на информация по отношение на ДДС и събиране на публичните вземания.

Предвижда се информационна кампания, която да бъде насочена към българските фирми, за последиците от излизането на Великобритания от ЕС.

Планът предвижда и предоставяне на консултации и информация на български граждани, пребиваващи в страната, относно правата им след оттеглянето на страната от ЕС.

Ще се проведат консултации относно реда за ползване на медицински услуги от гражданите с легален престой или пребиваване във Великобритания, както и по отношение на лицата, попадащи извън обхвата на задължителното здравно осигуряване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари