вторник, 17 ноември 2020, 17:00 ч.

„Фронтекс“:

Удвоили са се нелегалните преминавания в ЕС през Западните Балкани

BNews.bg

Удвоили са се нелегалните преминавания в ЕС през Западните Балкани

Броят на мигрантите е намалял със 75% по Източното Средиземноморие.

Нелегалните преминавания в ЕС през Западните Балкани са се удвоили от миналата година, докато броят им рязко е спаднал по Средиземноморския маршрут, съобщи "Фронтекс".

През октомври граничната агенция на ЕС съобщи за близо 3 500 залавяния на мигранти по сухопътния граничен маршрут на Западните Балкани - повече от една трета над септемврийския брой.

През първите 10 месеца на тази година предварителните данни показват, че са заловени над 19 700 мигранти – два пъти повече от същия период на миналата година. Повече от половината са сирийци.

"Фронтекс" заяви, че граничните преминавания са спаднали с 21% в сравнение с миналата година "до голяма степен поради спад в пристигащите по Източното и Западното Средиземноморие".

В Западното Средиземноморие общият брой за първите 10 месеца на 2020 г. е 13 400, или с 37% по-малко в сравнение с първите 10 месеца на 2019 г. Броят на мигрантите е намалял със 75% по Източното Средиземноморие - морският път между Турция и Гърция, който в миналото беше един от основните мигрантски входове в ЕС, информира БГНЕС, като цитира данни на "Фронтекс".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари