сряда, 18 ноември 2020, 14:00 ч.

Идват избори, време е за обещания

Борисов: Държавата ще осигури безплатни ваксини на всеки, който пожелае

BNews.bg

Борисов: Държавата ще осигури безплатни ваксини на всеки, който пожелае

Всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия начин да се имунизира срещу коронавируса, веднага щом Европейската агенция по лекарствата одобри и регистрира ефикасни, надеждни и безопасни ваксини срещу COVID-19, написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

За да бъде гарантиран този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС.

Ваксинацията ще се извършва абсолютно безплатно и доброволно, като вече е налице готовност и за поставянето й, пише Борисов.

В името на здравето и живота на пациентите днес взехме още едно важно решение - с осигурените от правителството 14 000 000 лева ще се закупят още 17 280 флакона ремдесивир, който в комбинация с други медикаменти спасява живота на тежкоболните българи с COVID-19. Всеки ден предприемаме необходимите действия, за да може нашите лекари да разполагат с всички лекарства, за които световният опит показва, че помагат на заболелите от новия тежък вирус, посочва Борисов.

 
 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Любен - 12:10, 19 ноем.

    Bижте как съдбата ни удря Македонски исторически шамари. Набутаните в учебниците ни от рублоядните ПанТевци глупашки и обидни сърбо-руски версии за собствената ни история за пореден път се стоварват върху простите ни кратуни и водят към национална катастрофа. “Монголци, турци, татари, цигани, сбирщина” - така че и по-обидно учат българчетата в македонско за произхода на българите… 100 години русофилската ни историческа нEука не можа да намери сили да възпре собствената си малодушност и алчност, повтаряйки написаното за нас от Шафарик - вуйчо на Иречек, от Златарски - руски агент, от Шишманов – ученик, съпредател и русофил... та до Бакалов, ПанТев, Добрев, Овчаров и сие измислени от руската пета колона "авторитети". 100 години трябваха на патрЕотичните ни управници и руски интелектуални роби да отпечатат Раковски и пълната версия на История славяноболгарская на Паисий, Владиков, Ганчо Ценов... все пробългарски и честни историци. Сега, без собствена история, се мъчим да наложим на македонците съмнителната си историческа “истина”. А те, както в края на Първата световна война, ни удрят по главите с трудовете на собствените ни “величия”. Тогава ни отнеха части от България, които тия тъпи папагали на Руския интерес бяха посочили като небългарски… Слупващото се с Македония е разгром на “българската” историческа наука и позор за персоните които се цитрат в учебниците. Сега просветното министерство да хване и да измете от учебниците разните провалени историци заедно с комунистическите апологети като Искра Баева, Стоян Мирчев и подобни и да започнем на чисто. Македония е загубена, до голяма степен благодарение и на тях. Не може да кориш другите, че не са скъсали с югоминалото си, когато на теб ти къса задника рублопоклонничеството. Ние загубихме битката за сърцата и умовете на събратята си извън България поради интелектуалния дефицит и липсата на родолюбиви личности. Да видим дали няма да загубим и българите вътре в България с унизителното си рублолюбие.

  • xx - 22:56, 18 ноем.

    продавате си черния дроб и купувате ваксина - ясно ви е корумпираната герберастия докъде ще ви доведе

Напиши коментар

Коментари