четвъртък, 19 ноември 2020, 13:00 ч.

Зловещо

Известен спортист загина в ефир

BNews.bg

Известен спортист загина в ефир

Най-известният представител на екстремните спортове Винс Рефет загина по време на тренировка на своя отбор по полети с реактивни раници в Дубай. Зловещото беше, че инцидентът беше предаван по специализирана онлайн телевизия. Записите веднага бяха спрени от разпространение в интернет, тъй като станаха доказателство при разследването за причините за смъртта на 36-годишния французин.

Преди да се отдаде на полетите с джет раница, Рефет беше известен като многократен победител от състезания по парашутизъм и т.нар. BASE-jumping (скокове от високи места по земята с последващо отваряне на парашут). През 2014 г. скочи от най-високата сграда в света – Бурж Халифа в Дубай.

През последните години той се отдаде на полетите с реактивни раници. Специализираният карбонов костюм и цялата екипировка позволяват да се лети с 240 км/ч на височина от 1800 метра.

При най-зрелищния си полет Рефет, заедно със своя сънародник Фредерик Фюжен, влязоха през вратата на летящ самолет. Изпълнението, извършен през ноември 2017 г., е известно като „Небесната врата“.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари