събота, 28 ноември 2020, 8:00 ч.

Бившият премиер на България

Съкратиха от работа Жан Виденов

BNews.bg

Съкратиха от работа Жан Виденов

От пловдивското поделение на НОИ заявиха, че 61-годишният експремиер не се е записвал в Бюрото по труда, нито пък се е пенсионирал, тъй като няма навършена възраст.

Бившият премиер на България доц. Жан Виденов е съкратен от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от 2 октомври. Освободени са и всички преподаватели, а студентите са пренасочени в други вузове. Това обявиха пред 24plovdiv.bg от частния университет, който е в несъстоятелност.

Проверка на dir.bg в сайта на университета показа, че последната преподавателска изява на доц. Жан Виденов е била в края на лятото на 2020 г. Тогава е обявен предстоящ държавен изпит по английски език за бакалаври от специалност "Мениджмънт в туризма", който бившият премиер е председателствал.

Горе-долу от същия период са и последните публикации на сайта на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, изпаднало в несъстоятелност. В него Виденов, освен преподавател по управленски дисциплини, беше и главен секретар.

От пловдивското поделение на НОИ заявиха, че 61-годишният експремиер не се е записвал в Бюрото по труда, нито пък се е пенсионирал, тъй като няма навършена възраст.

"Още миналата година Жан ми се оплака, че нещата в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт не вървят, защото нямали студенти. Предложих да му помогна. Но той ми каза: "Ще се оправя", разказа пред 24plovdiv.bg Димов. Според него Виденов няма да остане на улицата, защото "навсякъде ще го вземат с неговото образование, знания и опит".

Бившият премиер имал и оферти за завръщане в политиката, макар че досега винаги ги е отказвал.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • до пенсионера - 22:53, 28 ноем.

  Какво? Не е ли вярно, че изгонихме некадърника с камъни и после дойде Костов да спасява положението след него? Разбирам, че 80% сте дебили, но нима сте и слепи?

 • Георги Иванов - 19:58, 28 ноем.

  Всичко свързано с комунист е символ на ФАЛИТИ.

 • пенсионер - 14:18, 28 ноем.

  Г-жо ,Илиева вземи си го Костов в къщи, не го пробутвай на народа.!

 • Илиева - 11:29, 28 ноем.

  Виденов е лицето на бесепарската управленска немощ. Изненадана съм да прочета, че след 1996 година някой го е взел на работа. Най-малко в днешната криза и управленска безпътица имаме нужда от Виденов в политиката. Ho имаме cериозна и неотложна нужда от реформатора Иван Костов, както и преди 24 години (след Виденов)...

Напиши коментар

Коментари