неделя, 29 ноември 2020, 9:00 ч.

Финансова помощ

АИКБ настоява затворените бизнеси да се компенсират веднага

BNews.bg

АИКБ настоява затворените бизнеси да се компенсират веднага

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев посочи три грешки в новата мярка на правителството в помощ на бизнеса - 24 лева на ден за работниците в неплатен отпуск.

В сутрешния блок на Нова телевизия Велев призова всички работодателски организации да не стартират такава мярка. Първата грешка е откъде да се вземат парите, втората грешка е кой ще администрира плащането, като според работодателите това трябва да бъде НАП и третата грешка е на кого по колко.

За бизнеса тези 24 лева на ден не са достатъчни и настояха държавата да плати 80% от осигурителния доход на работещите. Велев уточни, че пари в бюджета за тази цел имало. Предприятията също трябвало да бъдат компенсирани, защото хората няма къде да се върнат на работа, ако фирмата фалира.

Според Васил Велев не било необходимо бизнесът да се среща очи в очи с вицепремиера Томислав Дончев, тъй като правели срещата си онлайн. За това бизнесът се надява още в понеделник да имат съгласувана позиция.

Васил Велев не иска да се допусне повторен срив на икономиката, както през първата вълна на коронавируса през пролетта. Той изтъкна, че би било грешка, ако не се компенсират затворените бизнеси и то веднага.

Велев посочи, че все още не са компенсирани бизнесите от първата вълнана коронавируса. За малките предприятия не е стартирала мярката, а за средните предприятия изобщо не е започнало разплащането, отчете той.

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • гневен - 12:20, 29 ноем.

    “1. Гневен съм на човека, който излъга много хора. И продължава да лъже. 2. Гневен съм на човека, който за десет години не направи никакви реформи. 3. Гневен съм на човека, който унижава учените, а издига простите насилници. 4. Гневен съм на човека, който ни загуби три месеца с безумна идея за „рестарт на системата“ с глуповато скалъпена фейк конституция. 5. Гневен съм на човека, който само ни се кара, все едно сме виновни, че Му живеем. 6. Гневен съм на човека, който не знае как едни съболезнования да изкаже. “7. Гневен съм на човека, който се снима при всеки позитивен повод, но се крие при всичко негативно или в нужда от поемане на отговорност. 8. Гневен съм на човека, който с личния си пример опорочи идеята за лидерство. 9. Гневен съм на човека, който опорочи цялата идея за демокрацията. 10. Гневен съм на човека, който обезличи институциите и тяхната работа. 11. Гневен съм на човека, който ни държи в 19-и век, като не прави електронно управление. Но се похарчиха милиарди левове. 12. Гневен съм на човека, който раздава чужда пари като свои. И даже се хвали с това. 13. Гневен съм на човека, който изтри идеята за срам в политиката. 14. Гневен съм на човека, който издигна в култ простотията в политиката. 15. Гневен съм на човека, който ни прави за смях пред цяла Европа. 16. Гневен съм на човека, който ни раздели и насъска едни срещу други. 17. Гневен съм на човека, който в най-страшната криза се крие в джипка по шубраците. 18. Гневен съм на човека, който няма доблест поне да отговори на поставените му въпроси. 19. Гневен съм на човека, който върна усещането за тоталитаризъм. 20. Гневен съм на човека, който произнася „плащаме на нуждаещите се“ с такова отвращение, сякаш си вади от собствения си джоб, а не преразпределя средства от нашите данъци. 21. Гневен съм на човека, който ни постави пред отвратителния избор: Подчинение или смърт.” Любомир Аламанов

Напиши коментар

Коментари