вторник, 01 декември 2020, 10:30 ч.

Със Заповед

Удължават учебната година за част от учениците (ДОКУМЕНТ)

BNews.bg

Удължават учебната година за част от учениците (ДОКУМЕНТ)

Снимка: Канал 3

Коледната ваканция ще е по-дълга - от 22 декември до 3 януари включително

Удължават учебната година за учениците от 1 до 6 клас. Коледната ваканция за учениците ще е по-дълга и ще е от 22 декември до 3 януари включително. Това става със заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана в сайта на Министерството на образованието. 

Изтеглете заповедта на министър Красимир Вълчев ТУК

Заповедта е свързана с необходимостта от допълнителни компенсиращи мерки за учениците от първи до шести клас заради преустановения присъствен учебен процес в училищата в страната, свързан с ограничението на разпространението на COVID-19 и с издадената заповед на здравния министър за затварянето на училищата до 21 декември. От 30 ноември всички ученици в страната от първи до 12-и клас преминаха на онлайн обучение.

Според заповедта на образователния министър междусрочната ваканция за учениците от седми до 12-и клас ще е един ден и това ще е 3 февруари. Началото на втория учебен срок за учениците от първи до шести клас за всяко училище може да е различно и ще зависи от решението му за компенсиращите мерки за учениците от тези класове /първи-шести клас/. Учениците от седми до 12-и клас ще започнат втория учебен срок на 4 февруари.

Учениците от първи до трети клас ще завършат учебната година на 23 юни, предвижда заповедта на министър Красимир Вълчев. В нея се информира, че до 30 юни ще учат учениците от четвърти до 11-и клас.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Беновска пипа - 22:01, 01 дек.

    Уважаема г-жо Фандъкова, скъпа Данче, сутринта каза на телевизора, че глобяваш тези, които не носят маска или я носят неправилно. Да те попипам тогава с колко глоби си одрусала досега банкянската Тиква, който до ден днешен, вече девет месеца откакто е пандемията, не можа да вдене как се носи маска? Аз съм Беновска и пипам здраво!

  • sms - 13:03, 01 дек.

    Прави ми впечатление, че точно преди да пристигнат първите траншове от ЕС за справяне с вируса, започнаха “спонтанни” протести НАЙ-ЛЮБИМИТЕ И НАЙ-ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ структури на премиера Борисов: полицаи, пожарникари, ресторантьори, собственици на големи хотели и хотелски вериги като Валентин Златев, големи туристически фирми, футболни отбори, мощни финансово транспортни и строителни фирми, братушки разни – “асвабадитьэли” и т.н. Протестират те, “най-онеправданите”, медиите услужливо отразяват протестите им, премиерът (“уж” под натиска на обществения интерес) ги кани на среща в МС и им решава “проблема”. Щом това е начинът, да отиваме и ние да протестираме в “триъгълника на властьта”! Във всички сфери на обществения живот (най-вече здравеопазването!) има тежки финансови проблеми. Как мислите ? Дали и нас премиерът Борисов ще ни покани в кабинета си и дали ще реши и нашите проблеми, или евросредствата отиват само при “любимците”, които после ще се “отчетат”?

Напиши коментар

Коментари